Red Devils!!!!

Sunday, August 30, 2009
smlm dpt brbuka dgn sdra-mra...
pnoh umah..
n buat prtma kali brbuka dduk ats smen. sblom2 ni duk ats kusi roda.
mkn mcm2


dsbbkn prot knyang, lpas isyak tros tido.

trlpas nk tgok MU vs arSENGAL.
even xda asto. ley tgok on9 dkt website.
juz install software sopcast. thx kpd angah sbb ajar.

MU 2 - arSENGAL 1
rooney arshavin
diaby (og)


nnt aku ajar mcm mna nk tgok bola on9 dkt website ea.

buzy ar. trial dh dekat.

wish me luck k?
selamat mnymbut hari merdeka buat kali ke52
salam 1malaysia... erk?

funny story

Friday, August 28, 2009

assalamualaikom.


hari ni aku g kelas mcm biasa. still pkai kusi roda antikku itu.
time kelas kimia, aku n geng2 aku tidak berjaya menumpukan perhatian,
lalu kami mgmbil kptusan utk berborak. haha
crta psal bnda2 lawak. da mmber aku ni, dia dpt PLKN.
nama dia zul. bdk2 ni knakan dia yg nk lawan rmbut spa ag pnjg.
ye ar. bdk2 PLKN kan kena botak. pastu nnt jmpa dkt dia dkt mana2,
pakai but PLKN, baju biru belang2, tali pinggang PLKN. sumanya PLKN.
tp yg plg pntg, msti dlm keadaan BERKAWAD!!! hahaha
nasib bek aku xpdt PLKN. msti bosan gla seyh.




pastu tiba2, bdk2 asrama crta psal da bdk kelas aku, nma dia syamin.
berat dia lbyh krg 80 kg ++. dah ley bygkn??? haha
ni gmbar dia. sapa nk knal dgn dia?? aku ley settingkn. =P


yg dpn tgh cangkung


yg dpan tgh baring pkai spect mcm model tu. haha

msa tu tgh2 mlm. dlm 2 pagi.
tiba2 dia ley trjoth dkt simen dari katil. bergegar asrama.
pastu yg xley blah, dia mngis pnya ar kuat mnta tlong.
pastu mmber2 aku bngon, korg taw pa yg diorg 1st skali wat?
diorg glak2. kalo aku pon msti glak. haha
pastu diorg bley krg 4-8 org agkt dia.
ltak atas tilam n bwak pg park guard.
diorg tpksa bhnti byk kali sbb berat gila. haha
pastu ambulan smpai. dia tros kna hntr pg Hospital Besar Melaka.
check2, xda pa2 pon. juz lebam n terkehel jer.
bdk2 ni dah perli2 dia. igtkn patah ker.
nangis pnya ar kuat mcm bdk2. "sakit..... sakit..... tolong aku.....". bdn jer besar.


dari kelas kimia start smpai abis kitorg borak. sbb dia ajar ktorg cara mnjwb.
mcm bdk2 skola rndh lak. adesss. sdar x sdar, dah blik.


ni aku selitkan video2 yg kelakar.
have fun!!!!


video





video




video


video

p/s = MUFC vs ARSENGAL!!!! GLORY2 MAN UNITED

kolot!!!

Tuesday, August 25, 2009
salam.

sorry sbb lama x mnlis.

sbb aku kna kuar masok wad.
hptal dh mcm umah ke-2 aku.

actually byk yg aku nk tulis
tp sbb pc aku yg lg satu hntar g kdai.
format sbb slu tba2 hang.
adesss.

ni pon gna laptop.
sng cket.

pastu dgn kelas tmbhn yg mlmbk.
kerja umah.
exam ag.
nk2 trial da dkat.
aduh. gla takot.


herm. entry kolot.
aku plik ar.
knp kalo eksiden, pth ker apa ker.
yg mlbtkn mtor n org mda mcm aku.
msti ckp mat rempit???
pastu ckp tu ar sapa sroh bwk moto mcm owg gila.
bodo jer.
aku PEMBONCENG!!! MANGSA KEADAAN DAN MANGSA KEMALANGAN.
ko pikir aku nk ker patah kaki?
aku xmnta pon ar. eh mak ai.

ni antra sticker n logo2 mat rempit

apache
apachee junior
SHELL
PANGAH BURUNG
benetton
TRD

kalo nmpk dkt helmet or motor.
tu baru mat rempit!!!!





kalo xtaw cerita sbnr, jgn wat mulot.
mulot xda insurans.
patah mulot ko baru taw. biar sumbing!!!!!


p/s : baru buka simen. dah 3 bulan pakai. (T_T)

selamat tinggal

Tuesday, August 11, 2009
.
YAHOO!!! YABEDA BEDU!!!


eh knp tba2 lak ni?
mcm x btol jer.
msti ar happy weyh!

doktor ckp tulang aku dah cantum.
td pg hptal putra.
dia bukan simen yg teramat busok lagi mggtalkan itu.
pergh sprti biasa.
aroma yg mgasyikkan keluar menusuk jiwa. haha

pastu dia cabut 2 wayar (besi pnjg).
pakai playar. mnkotkan.
masa dia cabut, pergh sakit weyh.
x taw nk ckp mcm mna.
terpancut kuar darah bila dia cbot wyar tu.

tu dia. 3 skru 2 wayar. amek ko.

taon dpan baru buang skru tu.
kna operate ag. (ERKKK!!!!)


mggu dpn 19 ogos kna dtg blik.
dktor nk check n pg fisioterapi.
dktor ckp, x lama lg dah bley jalan.
now pakai tongkat dlu. x ley jjakkn kaki.

nsib bek x yah tahan wad.
mgkin sbb pnoh n takot H1N1.

sory x dpt tmankan akakk2. haha
akk2 nurse, nnt sya dtg lwat ea. =)


di sini, saya mgucapkn slamat tinggal n good bye kpada =

- kaki batu
- krusi roda antik


aku akan merinduinya. ngahaha


nnt aku upload gmbar2 yg smpat disnap dkt hosptal ea.
daaaaa


ok ar. nk tdo. pnat mlwan dgn plyar td =P

p/s = list movie2 yg sudah d/w akan dipost nnt. harap bersabar

terpaksa menghilang

assalamualaikom.


sory coz x dpt update blog sgt2.
ye ar baru lpas abis exam.

pastu 1 september ni dah trial.

so jrang ar nk mngadap komputer.


pastu esok aku perlu hadir ke hosptal putra.
sbb nk buka simen yg bau tengit lagi busuk yang amat kepam dan gatal
n operate, nk kuarkan 2 wayar dkt kaki ni.


itu je ar.
internet slow ar.
k nk tdo.

nk brsiap sedia utk mnjlni situasi yg mnyeramkan lagi!!!!!


p/s= movies baru sudah habis d/w pada 9 ogos 2009 (ahad) nnt aku bg list.

Virus

Saturday, August 08, 2009
assalamualaikom sbgai pembuka kata.

kalian suma sehat??

actualy x taw nk tulis pa. pkir2 blik, baik aku share pendapat n pglman aku pasal virus/antivirus yg aku taw. dkt dunia ni, ada mcm2 antivirus. ada yg legally n unlgally.
legally tu yg da licence code. this is the best antivirus.
lebih baik guna antivirus yg ada serial kod. korang beli dkt kedai low yat or pc fair yg ada dkt mana2. sbb harga lbey murah n berbaloi. cntoh kapersky rm 60 for 3 pc (1 year).
berbaloi kan? daripd ko bli dkt kedai2 yg dkt simpang or kdai pc dkt pekan/bndar korg.
antivirus yg BERBAYAR lebih terjamin. yg free mcm AVG, AVIRA tu kurang ok.
sbb da virus yg x dpt detect n buang. kata free.

antara antivirus yg ada dkt dunia ni:

kapersky
AVG
Avira
ThreatFire
McAfee
Avast
NOD32
Symantec
ESET
BitDefender
Panda






tp bagi aku yg terbaek ialah KAPERSKY. even dia dlm carta antivirus terbaek taon ni no2. bitdefender no1. kapersky lebih ringan n x beratkan pc korg. bitdefender mmrlukan pc yg btol2 super n laju. sbb memory yg dia guna amat banyak. aku pnh pkai, slow gila pc. taon ni aku try guna KAPERSKY 2009, beli dkt kedai.
install, update n scan, mcm2 virus dia jmpa. gila ar. smpai skrg, bila ccok pndrive or external, dpt gak detect virus n buang. fuh, selmat. sblom2 ni aku just pkai AVG n Avira FREE!!!!
tp slow jer pc sbb virus. pastu kena sllu format. skali format rm 30 keatas.
ko beli antivirus kapersky rm55 jer. ok ar tu.

lpas beli n install. korang kena pndai ubah setting/configuratio/preference.
ko ubah update antivirus AUTOMATICALLY
deep scan
high priority
scan all files


pastu masa scan, korg kena pastikan g korg ada dpn pc. sbb kapersky lpas detect, dia akan keluar threats detected, pastu dia akan kuar Neutralize All. klik Neutralize All tu cpat2.
pastu nnt dia akan kuar delete (recommended) , move to quarantine, ignore.
korg kena plih delete!!!! pastikan korg selalu update antivirus tu.
x guna korg install tp x update. sbb dkt kapersky lab, dia update virus2 yg baru diaorg jmpa dkt satu dunia.

then, spyware.

aku syorkan korg guna spybot search and destroy.
sbb dia dpt detect mcm2 spyware n malicious code.
aku install dkt laptop akk aku mlm td, lpas update tros scan.
jmpa 49!!!! gila ar. kalo aku x install msti melambak. patut ar laptop dia sllu restart or shut down sendiri n slow tahap sipot dkt kebun. hahaha

erm tu jer kowt.
aku x taw nk ckp pa lg ar. korg kena ar rajin search pasal antivirus ni.
sbb pasal virus, pc korg rosak n duet habis kan?

that`s all.

p/s = RUGI GILA X DPT PG PC FAIR!!!! ARGH!!!!

Melaka da world heritage city

Thursday, August 06, 2009
assalamualaikom.

apa khabar suma?
moga dlm keadaan yg baik.

Negeri Melaka Bandaraya Bersejarah terkenal di seantero dunia.
nak2 lepas di anugerahkan bandar warisan dunia kan?
peratus kdtgn plancong pon makin mngkt.
da mcm2 aktiviti yg telah dianjurkan dan terjadi.

antranya,

pc fair di MAHKOTA PARADE
7-9 Ogos 2009







tiap2 taon mesti da 2 kali pc fair.
sjak f1 aku wajib pg pc fair.
mcm2 dah aku bli.
brh mrah2 n byk promosi beb.
aku kecewa sbb x dpt pg.
can u imagine 3 months just staying in the house.
furthermore on the wheelchair!!!
terperap jer dkt umah.
dah mcm katak bwh tmprg jer.
x taw perkembgn dnia luar skrg.
ntah2 mp tu dah da LRT / aerorail ker??? =P

pastu x dpt hang out dgn kawan2.
tgok wayang.
men bowling.
shopping n meroyan????

nk2 dgn pusat bowling baru dkt MITC dah buka.
pusat bowling plg besar di malaysia n the latest.
wow. nk main gak beb. ARGH!!!!

ya allah tabahkanlah hambamu ini.
amin

2nd story



kblkgn ni, dh mcm2 berita tersebar kan?
h1n1 dah merata2 tmpt ada.
dh 13 orang maut sbb wabak ni.




6 org dri mereka adlh rakyat negeri melaka.
dh byk skola dtutup.

sbpi selandar
iLp selandar
sharodz
smka tun perak




tu jer yg aku taw.
rasa byk ag kowt.
lepas ni bdk2 skola aku dwjibkan pakai topeng (mask)
wah dah mcm da watak sorg ni dlm Crows Zero.
smart + cool beb. huhu


tapi kan, topeng tu perlu ditukar setiap 2 hari.
maksudnya, smggu kna pakai 4 topeng.
1 topeng = rm 1
so rm4 lah.
sebulan lak rm16.
nk2 lak yg da blgn fmli yg ramai mcm aku.
nk smpai 100 beb.


pa2 pon nyawa lg pntg dari duet/harta kan.

kerajaan patut edarkan topeng scra percuma.
pastu wat saringan atau ujian kshtan di stiap skolah.
kalo tiap2 taon ley wat check gigi, x kan pykt yg ley maut ni x ley check???
pastu wajar ker skola ditutop slama smggu (7 hari)???
pastu nnt kena ganti plak. adessss.


ntah mcm mna ea rupa aku pakai topeng.
mcm nk market lak pkai topeng kan.
bdk2 jdkan pkai topeng sbgi gurauan.

mgkin aku mcm ni???





tp aku nk pakai yg ni ar.
sbb this is the smartest. ahaks ;P






p/s = nenek aku ckp. dunia nk kiamat. ni bala allah bg. ni slh satu ptnda kcil.

finally!!! hehe

Wednesday, August 05, 2009
assalamualaikom suma.

sehat?? aku pon sehat gak.
just kaki kiri jer koma. dah 3 bulan koma jer.
smpaikan da bdk skola pggl aku anak tan sri.
ye ar pg skola nek kusi roda beb.
satu skola kenal aku. gila segan.
nk g kelas da ar nek tgga.
kwan2 trpksa ar mgngkat aku yg agak ringan ini.
haha. thx weyh. nnt aku blnja ko gula hudson warna kuning ea?? =P


ok2. smlm, tamat sudah riwayat Ujian Penilain 3 (UP3) bagi bdk F5 smk ghafar baba the cluster school. baru ar dpt cluster kecemerlangan ni.
bak kata puan nubah (pgtua) skola kita cluster pada bahasa melayu.

oleh itu plbgai kebudayaan tlh dprknlkan.
antra tarian caklempong, dondang sayang n much more. aku suka. haha

eh lari tajuk lak. hehe
erm. skola aku exam ikot format spm sbnar.
3 mggu beb. sbb ckgu ckp nnt dh biasa. so x da prob nk jwb spm.
mcm tu lak? ye ar tu kowt. amin.
walaupun bdk2 mcm org gila, stress x dpt jwb exam.
diorg suka exam sbb =

1. dapat tido masa mnjwab haha
2. dpt balik awal (2.00 pm)
3. dpt rehat awal (10.00 am-11.00am)
4. x yah belajar atau dgr ceramh
5. x yah g lab (penat agkt aku ngahaha)
6. sbb da lama x exam... erk????
7. x yah g koku. ye ar kawad beb...


disebabkan exam da abes, aku akan mula aktif mnulis dan rajin untuk on9.
so hati2. haha


di atas kesempatn ini, aku nk ucap GOOD LUCK 4 budak2 skola SBP terutamnya SBPI Selandar kepada Trial SPM korang pada Rabu, 5 Ogos 2009 (today) even skola tu dtutup smggu sbb h1n1 kan??? pakai ar topeng/mask yup.
Trial SPM negeri Melaka pada 1 September 2009.
weyh calon2 spm da ready ker???
lg brp bulan jer nk trial n SPM!!!!
adesss.
sbo jer la.


dsbbkan aku x ley jalan.
aku byk mghbiskan masa dgn duduk di atas krusi roda antikku ini.
aku mghdp 2 komputer yg tersedia ada di dlm bilikku ini.
hahaha

so masa bosan, aku d/w ar lagu2 n video/movie2 best.
byk gak ar aku dah habis d/w.
mcm mna aku ley dpt movie2 tu???
nnt aku gtaw cara2nya ea.


antra certa yg aku dh tgok 2 mggu lpas smpi skrg =



transformer 2 revenge of the fallen

crows zero 1

saw 1
saw 2

saw 3

saw 4


harry potter half blood prince






final destination 1, 2 , 3



kesemuanya hanya d/w. FREE OF CHARGE!!!!
no cash used for THESE MOVIES!
x yah g wayng n beli cd.
hehe

jimat cket. nk2 dgn aku x ley jalan lg.

p/s = sesapa nk copy file movie2, inform aku k??? bg komen dkt blog or myspace

Virus yang dicipta????

Saturday, August 01, 2009
Assalamualaikom.



tajuk hari ni adalah influenza A / H1N1 / Swine Flu / Selsema B4B1



ada beberapa pihak mgtakan virus ini dicipta utk mmbuat "panic situation".

Pada 25 Jun 2009 lepas, Russia Today telah menemuramah seorang penyiasat konspirasi dari Amerika secara langsung berkaitan usaha pihak Amerika membangunkan virus Swine Flu. Menurut maklumat di dalam temuramah itu , penyiasat konspirasi berkenaan mengesyaki bahawa virus tersebut telah dibangunkan dari dua buah universiti di Amerika dan Kanada.

Daripada temuramah , ada dua maklumat yang boleh kita kemukakan. Pertamanya, bukti bahawa Amerika sebagai dalang penciptaan virus selsema babi adalah hampir jelas.

Persoalan kedua, mengapa stesen TV Russia yang beriya-iya mendedahkannya?

Jawapan ini telah pun kami jawab dalam teori kami pada artikel Bahagian 3. Di dalam artikel ke-3 ini telah kami kemukakan bagaimana kerajaan Rusia telah menghidu lebih awal projek-projek senjata biologi Israel yang bakal dibangunkan dan salah satunya adalah virus selsema babi.



Simptom penyakit Selsema Babi ini ialah

demam,

batuk,

selsema,

kepenatan

kurang selera makan

loya

muntah-muntah

sakit tekak

cirit-birit


Jadi, segera ke hospital atau klinik berhampiran jika anda ingin kepastian (kalau sakit la).

Selalulah menjaga kebersihan diri dan selalu cuci tangan.




banyak skolah dan kolej / IPT tlh diarah utk cuti slma smggu.


baru2 ini, SBPI Selandar, ILP Selandar, UiTM Lendu, ALAM (masjid tanah), SMS Selangor, SMT Kajang.

bygkn, dkt mlka pon dh ada.


dlu SARS, Manengitis, Virus Melaka (selsema kelawar) skrang dah kecoh H1N1 yg menular ke slruh dunia.


ttp, mgpa skolah perlu dttup slma smggu n pelajar2 perlu pulang ke rumah tanpa dijalani saringan atau ujian??? kalaulah ada yg positif balik ke rumah, kan sng tersebar?

lpas tu nnt kena ganti blik cuti tu.


pastu, menurut Tan Sri Alimuddin Mohd Dom, peperiksaan penting akan ditunda.

UPSR (8-10 September)

PMR (7-13 oktober)

SPM (20-27 Oktober)




p/s : dunia nk kiamat. banyak2lah beribadat. wassalam.